Ring oss: +47 61 21 20 31
N-2687 Bøverdalen, Se kart
 

Fjellet kaller

På Røisheim har du Jotunheimen, ´der jotnene bor´, rett utenfor stuedøren. Den 2469 meter høye Galdhøpiggen og den noen meter lavere Glittertind er selvsagt de mest kjente landemerkene. Både Galdhøpiggen og Glittertind er tilgjengelige som dagsturer når du bor på Røisheim. Her finnes også mer enn 200 andre tinder på over 2000 meter. Jotunheimen Nasjonalpark, som ble opprettet i 1980, er det mest fjellfylte landskapet i Norge og i tillegg til de 27 høyeste fjelltoppene i landet, har parken mange frodige daler, en rekke isbreer og flere store innsjøer. Hele området er et eldorado for natur- og friluftselskere med utallige muligheter for aktiviteter og spennende utfordringer!
Helt fra 1800 tallet har Røisheim vært en inngangsport til Jotunheimen – både toppturer og annen fjellsport. Det er en kort biltur fra Røisheim til Juvassbreen som her eget sommerskisenter og som er et populært utgangspunkt for å bestige Galdhøpiggen og andre topper i området.

Vårtur-i-Jotunheimen

Skiføret gir muligheter for toppturer i hele mai og gode skiforhold for både randonnée- og fjellski. Det er varierende vanskelighetsgrad. Vi arrangerer Randonnée-dager med fjellturer og gourmetmiddag i mai. Kontakt oss for mer informasjon og priser.

Generelt er nok turen til toppen av Galdhøpiggen den mest populære blant våre gjester! Men, vi har mange andre 2000 meters toppturer som kan friste. For klatreentusiaster kan vi tilby klatring i klatrefelt ute og vanlig klatring i fjellet. Brevandring er en naturopplevelse av de sjeldne, og daglig arrangeres turer med erfarne førere over de mange breene. For de som synes flatt er bedre enn bratt, er det kort vei til Sognefjellet, der finnes mange turmuligheter og du kan finne snø til langt ut i juni.

Les mer om mulige toppturer og tilbud her.

 

I Lom har vi veldig mange muligheter og gode tilbud av naturbaserte opplevelser.

Vil vil anbefale deg en kikk på  følgende nettsteder.

Arrangementer

Kultur til inspirasjon og glede

Gjennom generasjoner har vi i Lom vært opptatt av å ta vare på miljøet rundt oss. På Røisheim og i omgivelsene kan vi tilby et vel av kulturminner og severdigheter. Gamle tradisjoner innenfor byggeskikk, kunst, mat og folkemusikk er  eksempler på det levende kulturlivet rundt oss. Området har også fostret og inspirert mange diktere,  Knut Hamsun, Tor Jonsson og Olav Aukrust har alle sett preg på den lokale og nasjonale litteraturen.  Det samme kan sies om malere og komponistene; Gude, Edvard Grieg, Henrik Ibsen, Fritz Thaulow, Vinje, Garborg og Gerhard Munthe.

Et besøk i Lom – en reise i kultur

I Lom kommune er det mange spennende severdigheter å besøke. Ta f.eks turen til Lom Stavkirke, Lom Bygdemuseum Presthaugen, Norsk Fjellmuseum, Fossheim Steinsenter og urtehagen på Nordgard Aukrust.

Lom Stavkirke

Lom Stavkirke er en av de største og vakreste stavkirkene i Norge. Kirken er i dag fremdeles Loms hovedkirke. Kirken har vært bygget om flere ganger men opprinnelsen skriver seg helt tilbake til 1158. I kirken kan du blant annet finne en stor samling malerier fra 1700 taller. Les mer om Lom Stavkirke her

Lom Bygdemuseum

Lom Bygdamuseum ligger i Presthaug, i nydelige natur, rett ved Norsk Fjellmuseum. Museet er bygget opp slik en gård i Lom var for 150 år side. Museet består av 26 antikvariske bygningar frå ca. 1650-1940. Les mer om Lom Bygdemuseum her.

Norsk Fjellmuseum

Norsk Fjellmuseum – Jotunheimen og Reinheimen nasjonalparksenter ligg midt i Lom sentrum, og er en viktig innfallsport til fjellet og nasjonalparken. Norsk Fjellmuseum åpnet i 1994 og er landest eneste museum der samspillet mellom mennesker og fjellet er hovedtema. Les mer om Norsk Fjellmuseum i Lom her

Fossheim Steinsenter

Fossheim Steinsenter er et geologisk museum, smykkegalleri, verksted og butikk. I steinsenteret finner du Norges største samling av mineral- og smykkesteiner. I butikken legger de vekt på smykker, souvenirer og bruksting i norsk stein Les mer om Fossheim Steinsenter her

Nordgard Aukrust

Solvendt under Lomseggen finner du Nordgard Aukrust med solbune tømmerhus. Der finner du urtehage og gårdutsalg i det de selv kaller «Nordens Provence». Tilbudet i utsalget er baser på selvdyrkede urter. Driften er økologisk og det drives bio-dynamisk. Les mer om Nordgard Aukrust her.

Øvrige tilbud og anbefalte websider

I Lom har vi ellers utrolig bra tilbud av kulturelle opplevelser. Se mer om dette hos Kom til Lom.

Vi vil også anbefale en tur til Bakeriet i Lom.

Lom Turistkontor.

Visit Jotunheimen.

Røisheim ligger langs Sognefjellsvegen – den høyeste av våre fjelloverganger og med mange spektakulære utsiktspunkt. La deg inspirere av Financial Times beskrivelse av Norges utsiktspunkter her.

 

 

Innmelding nyhetsbrev


Siste nyheter

Innmelding nyhetsbrev: